Українські письменники

17 листопада 1970 року, у місті Ніжині, **народився Андрій Анатолійович Кокотюха — відомий сучасний український письменник-белетрист та автор сценаріїв, журналіст. **Багаторазовий переможець конкурсу Коронація слова, Вибір видавців Гранд Коронації-2010. Золотий письменник України (2012). Перший художній твір він написав у 7 років.До 12 років читав та писав лише казки. В юності мріяв стати бібліотекарем...
Кокотюха Андрій. Аномальна зона / А. Кокотюха . - 2-е вид. К.: Нора-Друк, 2017. - 216 с.
Українське Полісся. Покинуті села Житомирщини. Кажуть, в одному з них із людьми відбуваються дива. Спочатку люди зникають, а потім – повертаються, але вже нічого не пам’ятають. Чудова байка для “жовтої преси”. Але молода жінка Тамара Томіліна справді зникає в аномальній зоні. І справді повертається без пам’яті. Отже, це не казка... Історія ще більше заплутується, коли стає відомо: жінка, яка втратила пам’ять, незрозумілим чином причетна до вбивства крупного житомирського бізнесмена. А коли в покинутому поліському селі зникає ще одна людина, капітан Сергій Бражник приймає рішення йти в небезпечне місце сам... Які жахливі таємниці приховує безлюдне поліське село? Про це розкаже свою нову історію Андрій КОКОТЮХА.


Звертайтесь до НБ ХДУХТ.55

День виноградаря і винороба

14.11.2021р. в Україні відзначається «День виноградаря і винороба» - професійне свято, яке запроваджено в 2020р. і відзначається щорічно у другу неділю листопада.
За останні декілька десятиріч виноробство України перетворилося із кустарного промислу в передову добре розвинуту промислову галузь, яка на основі нових розробок і впровадження прогресивних технологій продовжує розвиватися далі. А вино, як кінцевий продукт виробництва, містить багатий комплекс корисних поживчих речовин, мікроелементів та інших біологічно активних речовин, має лікувальні, профілактичні і оздоровчі властивості.
Важко уявити собі цивілізацію, яка могла б існувати без напоїв, що пожвавлюють розмову за трапезою, що піднімають дух у битві, розпалюють вогонь любові наодинці. Протягом свого існування людство створило собі втіху в тяготах і друга в радощах. Історія виноробства сягає своїм корінням далеко в глиб тисячоліття. Можна сказати, що людина вперше спробувала вино тоді, коли здобутий ним сік дикого винограду випадково забродив у глечику. Ця подія, що сталася багато тисяч років тому, стала першим досвідом виноробства.
З цієї нагоди наукова бібліотека ХДУХТ підготувала книжкову виставку «Підсумок винороба – справа рук виноградаря», та бібліографічний список до книжкової виставки «Підсумок винороба – справа рук виноградаря»

вино

КОНТАКТИ

Директор: (057)349-45-35, кімн. № 81

Заступник:(057)349-45-37, кімн. № 92
Відділ комплектування:
(057)349-45-26, кімн. № 84
Довідково-бібліографічний відділ:
(057)349-45-37, кімн. № 91