Кафедра технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів


Історія кафедри

Кафедру технології хліба, кондитерських, макаронних виробів засновано у 1991 році. На той час вона мала назву "Кафедра кондитерського та хлібопекарського виробництва".
Під час введення двоступеневої форми навчання у 1996 році кафедру було перейменовано у "Кафедру загальної технології харчових виробництв".
З 2001 року та по теперішній час вона носить назву "Кафедра технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів".
З 1991 по 2013 роки кафедру очолювала видатний вчений, автор багатьох наукових публікацій за спеціальністю, доктор технічних наук, професор Лисюк Галина Михайлівна. Сьогодні, завідувачем кафедри являється кандидат технічних наук, професор Самохвалова Ольга Володимірівна.
На кафедрі багато уваги приділяється інноваційним методам навчання, професійній та практичній підготовці студентів, а також працевлаштуванню випускників. 
Сьогодні випускники спеціальності успішно працюють на таких підприємствах ресторанного господарства та харчової промисловості: корпорація «АВК» (м. Запоріжжя); Харківська бісквітна фабрика; корпорація «ROSHEN» (м. Київ, м. Вінниця, м. Маріуполь); Дніпропетровський завод харчових концентратів «Золоте зерно»; ЗАТ «Хлібозавод «Салтівський» (м. Харків); ТОВ «Кулиничівський» хлібозавод» (м. Харків); Тростянецька кондитерська фабрика; Харківська кондитерська фабрика «Харків'янка»; фірма «Сладкий мир» (м. Харків); АТЗТ «Катюша» (м. Харків); спеціалізовані цехи супермаркетів «РОСТ», «Клас», «Велика Кишеня», «Караван» (м. Харків); фірми «Майстер Мартіні», «Зеландія», «Ідекс», «Бакалдрін» (Швейцарія, Німеччина); кондитерська фабрика «Нестле» (Швейцарія, Німеччина) та багато інших.
Вони також працюють науковцями в науково-дослідних і проектних організаціях, викладають у вищих, середніх навчальних закладах України та за кордоном.
Якщо Вам імпонує викладацька діяльність Ви маєте змогу подовжити навчання в аспірантурі, докторантурі і залишитися працювати викладачем. Майже весь викладацький склад кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів є випускниками нашого університету.