Кафедра технологій переробки плодів, овочів та молока


Нагороди та відзнаки

 

1gos.pr 2Наукові результати діяльності фахівців кафедри визнані на державному та міжнародному рівні. Про це свідчить отримання в 2006 році трьома співробітниками кафедри Державної премії в галузі науки і техніки за роботу «Створення та впровадження прогресивних технологій і ефективного обладнання для отримання нових функціональних оздоровчих
харчових продуктів».

8

Співробітники кафедри  за роботу «Каротиноїдна дрібнодисперсна порошкоподібна добавка з гарбуза» нагороджені дипломом Всеукраїнського конкурсу виставки «Кращий вітчизняний товар 2012 року» у номінації «Іноваційні розробки» (Україна, м. Київ, 14 серпня 2012).

 

 

gos.pr 1

 

 

9Керівником наукової школи, засновником кафедри технологій переробки плодів, овочів і молока проф. ПАВЛЮК Р.Ю. та колективом кафедри за визнання розробок наукової школи (монографій та зразків продукції) на міжнародному рівні одержано:

  • золоту медаль та грамоту Сербської асоціації кухарів за внесок в світову харчову індустрію та відкриття унікальних методів глибокої переробки харчової рослинної сировини (Сербія, травень 2017 р.);
  • золоту медаль та грамоту Міжнародного кулінарного фестивалю за презентовані на фестивалі монографії наукової школи присвячені оздоровчому харчуванню (Словенія, м. Кранська гора, травень 2017 р.);
  • золоту медаль та грамоту ХІІ Міжнародного кулінарного фестивалю «BISER MORA» («Перлина моря») за участь і внесок в ХІІ Міжнародному кулінарному фестивалі «Перлина моря» (Хорватія, м. Супетар, острів Брач, 6 – 9 квітня 2017 р.);
  • сертифікат 3-го Міжнародного кулінарного чемпіонату у співдружності з всесвітньою професійною асоціацією кухарів в знак визнання безцінного вкладу та професійної наукової підтримки здорового харчування (Туреччина, м. Болу, 28-30 квітня 2017 р.)

 

 


Викладачі кафедри технологій переробки плодів, овочів та молока взяли участь у
Міжнародному кулінарному фестивалі AgroCookFest – 2016, що проводився в рамках IV Міжнародного форуму по розвитку фермерства AGROPORT East Kharkiv 2016 (м. Харків, 20-22 жовтня 2016 р.). За результатами участі у IV Міжнародному форумі AgroCookFest-2016 10 фахівців наукової школи на чолі з проф. Павлюк Р.Ю. та проф. Погарською В.В. за роботи в «art-class», проведення майстер – класу з молекулярної кулінарії, а також за внесок у розвиток оздоровчого харчування для кулінарії (за матеріалами презентацій, представлених монографій і зразків продукціїу «art-class») були нагороджені 3 золотими медалями, а також 3 грамотами за 3-ма номінаціями «Зернобобові, каротиноїдні, вітамінні продукти (натуральні)», «Оздоровчі продукти майбутнього: наносорбети», «Оздоровчі продукти майбутнього: нанопорошки, нанопасти». Крім того, за результатами участі було надруковано 3 статті в «Інформаційно – довідковому виданні учасникам IV Міжнародного форуму. Міжнародний Кулінарний Фестиваль у Харкові, Україна. AgroCookFest-2016. Світові тенденції та національні пріоритети», що були представлені окремим розділом під загальною назвою «Новації науковців Харківщини – кулінарам світу».

agro

 

 fire 2


Викладачі кафедри технологій переробки плодів, овочів та молока взяли участь у Міжнародному конкурсі кулінарів «KazanFireFest - 2017», що проходив 14 – 15 жовтня 2017 року на території Спортивно-оздоровчого комплексу ARKADA. За результатами участі в Арт - класі «Нове покоління оздоровчих продуктів» та Майстер-класу з молекулярної кулінарії було отримано 5 медалей та 9 сертифікатів:

16

  • золота медаль за інновації науковців Харківщини в використанні каротинвмісної сировини (гарбуза) для отримання нового покоління оздоровчих продуктів;
  • золота медаль за нестандартність рішення при отриманні каротиноїдних оздоровчих нанонапоїв та молочно-рослиних коктейлів ХХІ століття;
  • срібна медаль за сонячні каротиноїдні булочки  «Сан Ролл» та каротиноїдний хліб для здорового  харчування харків,ян та гостей міста;
  • срібна медаль за розробку та надання страві  східної кухні «Хумус» українського колориту та оздоровчого спрямування;
  • золота медаль за Майстер-клас з молекулярної  кулінарії по виготовленню натуральних наносорбетів  з плодів та овочів для здорового харчування

fire1

 
 

 

 

 

Оттоман 3Колектив та студенти кафедри технологій переробки плодів, овочів та молока взяли участь у Міжнародному кулінарному фестивалі «Оттоманська кухня 2018», що проходив 13 – 14 травня 2018 року на території Спортивно-оздоровчого комплексу ARKADA. За результатами участі в Арт-класі "Оздоровчі продукти XXI століття: натуральність, відсутність синтетичних компонентів" отримано 4 золоті медалі  та 4 сертифікати за номінаціями: 

  • за інновації науковців Харківщини у використанні хлорофілвмісної сировини (шпинату) для отримання оздоровчих продуктів XXI століття;
  • за креативність рішення при отриманні зеленої лінійки натуральних нанонапоїв "Green drink", "Green tonique" із плодоовочевої сировини;
  • за натуральні желейні плоовочеві десерти "ITropic", "Natural Satisfaction" для оздоровчого харчування населення;
  • за розробку нового покоління хлібобулочних та кондитерських виробів із застосуванням органічного борошна та натуральних плодоовочевих добавок".

Оттоман 2