Кафедра технологій переробки плодів, овочів та молока


Матеріально-технічна база кафедри

 

На кафедрі функціонує 3 навчальних та  науково-дослідна лабораторії

Навчальні лабораторії:

  • лабораторія технології переробки та консервування плодів та овочів;
  • лабораторія технології переробки та консервування молока;
  • лабораторія технології консервованих функціональних оздоровчих продуктів із плодів та молока.     

Науково-дослідна лабораторія:

  • лабораторія інноваційних кріо- та нанотехнологій рослинних добавок і оздоровчих продуктів.

Кафедра має потужну матеріально - технічну базу. Лабораторії кафедри оснащені сучасним обладнанням, що застосовується викладачами, аспірантами та студентами кафедри в навчальній, науковій та навчально-методичній роботі (кріогенний програмний заморожувач з програмним забезпеченням (спільна розробка Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «ХАІ»), кріогенний дисмембратор та кріогенний атритор (розробка Фізико-технічного інституту низьких температур НАНУ), конвективна сушарка (розробка Інституту технічної теплофізики НАНУ), сублімаційна сушарка (розробка Інституту проблем кріобіології і кріомедицини НАНУ), гомогенізатор R 301 ULTRA (Франція), пароконвекційна піч UNOX (Італія), низькотемпературний подрібнювач – активатор PacoJet (Франція), тістомісильна машина IFM-10 - міксер (Італія), бінокулярний мікроскоп GRANUM R 5003 з відеокамерою та програмним забезпеченням (з шкалою вимірювань частинок в мкм та нанометрах), машина протирально-різальна типу МПР-350М (ОАО "ТОРГМАШ", Білорусь), сушка Vinis VED-305, соковижималка Moulinex IU 5001, фрізер, холодильні камери, необхідне комп'ютерне забезпечення студентів і викладачів.

обор 1

 обор 2