Кафедра товарознавства та експертизи товарів


"ПРОФЕСОРСЬКО-ВИКЛАДАЦЬКИЙ СКЛАД"


Дубініна Антоніна Анатоліївна, проф. д.т.н.,зав. кафедрою "Товарознавства та експертизи товарів"

    Дубініна Антоніна Анатоліївназавідувач кафедрою товарознавства та експертизи товарів, доктор технічних наук, професор Харківського державного університету харчування та торгівлі.       Народилася 08 серпня 1959 р. в м. Обоянь Курської області (Росія).
    У 1981 році закінчила Харківський інститут громадського харчування за спеціальністю «Технологія і організація громадського харчування» і отримала кваліфікацію інженера – технолога. Працює в Харківському державному університеті харчування та торгівлі з 1985 року. 

   Дубініна Антоніна Анатоліївна розпочала свою трудову діяльність з травня 1979 року у системі громадського харчування: з 1985 року по теперішній час працює у ХДУХТ, пройшла усі етапи кар’єрного розвитку від старшого лаборанта до завідувача кафедри. 24.12.2003 року Дубініній А.А. присвоєно вчене звання професора. 21 травня 2014 р. захистила дисертаційну роботу на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук.
     Дубініна А. А. є вченим секретарем спеціалізованої вченої ради Д 64.088.01 ХДУХТ; експертом МОН України з акредитації та ліцензування; членом підкомісії з товарознавства і торговельного підприємництва науково-методичної комісії з економіки та підприємництва МОН України; головою Харківського осередку Українського товариства товарознавців та технологів. Дубініна А.А. є автором двох авторських курсів, а саме «Товарознавство вторинної сировини» та «Токсичні речовини та методи їх визначення».
     Наукові дослідження проф. Дубініної А.А. спрямовані на проведення комплексних досліджень генетичної варіації хімічного складу фруктів та овочів, поширених в Україні; вивчення видової, сортової та тканевої специфічності накопичення контамінантів у них; вивчення закономірностей змін кольору фруктоовочевої продукції під час її переробки, знаходження засобів його стабілізації; розширення асортименту екологічно безпечних продуктів на основі фруктів та овочів і вивчення їх харчової цінності; розробку раціональних видів паковання продуктів на основі фруктів та овочів для збереження їх якості.
    На сьогодні керує виконанням 4 дисертаційних робіт, підготувала 10 кандидатів наук, проопанувала 10 дисертаційних робіт. Дубініна А.А. є постійним керівником та учасником держбюджетних, бюджетних та госпдоговірних тем. Під керівництвом Дубініної А.А. на замовлення Міністерства освіти і науки України було розроблено 2 науково-дослідні теми №2-07БО (з 01.01.2007 р. по 31.12.2008 р.) та № 1-12 БО (з 01.01.2012 р. по 31.12.2013 р.). З 2013 року проф. Дубініна А.А. є виконавцем Міжнародного проекту за Європейською Кадровою програмою FP7-PEOPLE-2012-IRSES: Nutritional Labeling Study In Black Sea Region Countries, присвяченому маркуванню харчових продуктів, до складу якого увійшли 12 університетів Європи.
     За результатами науково-педагогічної роботи є автором 6 галузевих стандартів вищої освіти України, 511 друкованих праць, з них 14 підручників і навчальних посібників, 10 монографій, 81 навчально-методичне видання, 194 наукових статей, 171 тез доповідей на наукових конференціях різних рівнів, 20 патентів, 5 авторських свідоцтв, 15 технічних умов.
   Трудову діяльність проф. Дубініної А.А. високо оцінено на державному рівні. За багаторічну бездоганну професійну діяльність у вищій школі, високий професіоналізм та наукові успіхи відзначена знаком «Відмінник освіти України» та нагороджена Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України. Вона була неодноразово нагороджена грамотами керівництва університету, а також Почесною грамотою Харківського обласного управління освіти, Грамотами Харківської обласної державної адміністрації з Почесними знаками. У 2013 році стала переможцем XV конкурсу "Вища школа Харківщини − кращі імена" у номінації «завідувач кафедри», що проводиться Головним управлінням освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації та радою ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації.
     Захоплення: театр, кулінарія, подорожі.
     Контакти e-mail:Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Селютіна Галина Анатоліївна, проф. к.т.н.

 

008   У 1982 закінчила інженерно-технологічний факультет Харківського інституту громадського харчування за спеціальністю «Технологія та організація громадського харчування» і отримала кваліфікацію інженера-технолога.
        У 2001 р., захистила дисертаційну роботу на тему «Товарознавча оцінка ревеню та аґрусу і паст на їх основі» за спеціальністю 05.18.15 – Товарознавство харчових продуктів у спеціалізованій вченій раді Д 64.088.01 Харківської державної академії технології та організації харчування.
        З 2013 р. працює професором кафедри товарознавства та експертизи товарів. Є автором більш ніж 227 наукових праць, зокрема 6-ти підручників та навчальних посібників. Брала активну участь у Міжнародному симпозіумі товарознавців (Італія), 31 конференціях, з них 23 міжнародних, які проходили у вищих навчальних закладах Болгарії, Польщі, Росії, Румунії, Словенії, України, Чехії, Чорногорії, 11 виставках.
        Наукові дослідження професора Селютіної Г.А., спрямовані на визначення відповідності показників безпеки різних груп товарів. На сьогодні Підготувала одного кандидата технічних наук та є керівником аспіранта на здобуття наукового ступеня. Неодноразово нагороджувався грамотами ректора ХДУХТ за внески в розвиток наукової діяльності.
                                        Контакти:
                                        e-mail:Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Летута Тетяна Миколаївна, проф. к.т.н.

004  У 1994 році закінчила Харківський інститут громадського харчування за спеціальністю «Товарознавство продовольчих продуктів».
       З 1998 року – асистент кафедри товарознавства. 
      У 2002 році захистила дисертацію за спеціальністю 05.18.15 – товарознавство харчових продуктів на тему: «Формування споживних властивостей паст з гарбуза та моркви».
       У 2005 році присвоєно вчене звання доцента кафедри товарознавства та експертизи товарів.
       У 2013 році працює на посаді професора кафедри товарознавства та експертизи товарів
Приймала участь у Міжнародному симпозіумі товарознавців (Італія). Керувала 2 кандидатськими дисертаційними роботами.
       Проф., Летута Т.М. – експерт МОН України з акредитації та ліцензування. 
Коло наукових інтересів: Вирішує питання пов’язані з харчовою цінністю і гігієнічною оцінкою якості харчових продуктів.
   За сумлінне ставлення до своїх обов’язків, значний внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів, плідну науково-педагогічну діяльність Летута Т. М. нагороджена грамотою Департаменту науки і освіти Харківської державної адміністрації, грамотами ХДУХТ.
Є автором більш ніж 219 наукових та методичних праць з них 5 навчальних посібників та підручників.
                                                                           


Хацкевич Юрій Миколайович, доц. к.т.н.

011

     Закінчив Харківський інститут громадського харчування у 1981році. Спеціальність «Технологія та організація підприємств громадського харчування»
Захистив дисертацію та одержав вчену ступінь к.т.н. у 1990 році.
     Після закінчення Харківського інституту громадського харчування займав такі посади: завідувач об’єднання громадського харчування Валківського РПС, завідувач виробництвом кафе                 Комінтернівського комбінату харчування м. Харкова, головний технолог ТОВ «Алекс», начальник виробництва ТОВ «Тайфун», старший науковий співробітник ХДУХТ, доцент кафедри технології продукції підприємств громадського харчування ХІГХ, доцент кафедри товарознавства та експертизи товарів ХДУХТ.
     Автор 86 друкованих науково-методичних робіт. Неодноразово нагороджувався грамотами ректора ХДУХТ за внески в розвиток наукової діяльності.
Захоплення: хореографія, подорожі, театр.
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.">

 

Щербакова Тетяна Віталіївна, доц. к.т.н.

      У 1978 році закінчила Харківський державний університет ім. О.М. Горького за зпеціальністю хімія. У 2000 році закінчила спеціальний факультет Харківської держфвної академії технології  та організації харчування за спеціальністю "Товарознавство в митній справі" та здобула кваліфікацію  товарознавець-експерт. 
      У 2009 році захистила кандидатську дисертацію на тему "Стабілізація природного кольору продуктів переробки фруктів та овочів".
    Приймала участь у заходах,  здійснених спільно з облдержадміністрацією та міськими державними адміністраціями, що спрямовані на підвищення рівня ефективності регіональних потреб. Брала участь у проведенні майстер-класів у рамках першого іміджевого проекту за підтримки Німецького суспільства міжнародного співробітництва і міста-побратима Нюрнберга, який є частиною проекту Посольства ФРН "Тиждень Німетчини в Україні". Автор понад 95  друкованих науково-методичних робіт.
Коло наукових інтересів: Вирішує питання пов'язані зі споживними властивостями продуктів харчування.
                   Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її." style="text-align: justify;">

Скирда Олена Євгеніївна, доц. к.т.н.

 009       У 2003 р. – закінчила товарознавчий факультет Харківського державного університету харчування та торгівлі та здобула кваліфікацію магістра з товарознавства та експертизи в митній справі. 

       Закінчила спеціальний факультет ВШП Харківського державного університету харчування та торгівлі та здобула кваліфікацію «Менеджер зовнішньоекономічної діяльності».
        З 2004 р., працює в Харківському державному університеті харчування та торгівлі. Шевченко О.Є., є автором більш ніж 95 публікацій.
      У 2008 році захистила дисертаційну роботу на тему «Формування якості морозива функціонального призначення шляхом збагачення йодом та білком» за спеціальністю 05.18.15 – Товарознавство.
       У 2013 році присвоєне вчене звання доцента.
Коло наукових інтересів: Наукові дослідження доц., Шевченко О.Є., спрямовані на дослідження якості молока та молочної продукції.
Захоплення: Англійська мова.

Попова Тетяна Миколаївна, доц.

006   Закінчила Харківський інститут громадського харчування за спеціальністю - «Технологія і організація громадського харчування» та здобула кваліфікацію - інженер-технолог.
  Після закінчення інституту на протязі 7 років працювала старшим інженером – технологом технологічного відділу управління громадського харчування Кіровоградської облспоживспілки. У зв’язку з переведенням почала працювати старшим інспектором по харчуванню, а потім майстром виробничого навчанні і викладачем Чугуївського професійного ліцею, де і відробила 18 років.
   З 2005 року працює у Харківському державному університеті харчування та торгівлі на посаді доцента кафедри товарознавства та експертизи товарів. Загальний стаж роботи складає 32,5 років, в тому числі педагогічний – 18,5 років.
Захоплення: подорожі, кулінарія

  Контактни: 
  моб. тел. (+ 38) 050 6192055
  e-mail:Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Віннікова Владислава Олександрівна, к.т.н., доцент

 

Vlada   У 1999 р. закінчила Харківську державну академію технології та організації харчування за спеціальністю «Товарознавство і торгівля продовольчими товарами» та отримала кваліфікацію «товарознавець-експерт».
     Працювала менеджером з торгівлі в ООО ПКП «Оптсервис», товарознавцем в Фірмі «Курьер - 92», товарознавцем в СПД ФЛСичинава Т.О.
    2002 року отримала диплом спеціаліста за спеціальністю «Облік і аудіт», присвоєно кваліфікацію «економіста з обліку і аудиту». З 2003 р. зарахована до аспірантури ХДУХТ.
     У 2008 р. захистила кандидатської дисертації за cспеціальністю 05.18.15 – товарознавство на тему: «Формування якості дієтичної добавки «Гемовітал» та борошняних виробів з її використанням»
     З 2012 року к.т.н., Віннікова В.О., працює на посаді старшого викладача кафедри товарознавства та експертизи товарів.
Коло наукових інтересів: Працює над питаннями, що пов’язані із розробкою продуктів функціонального призначення.
Контакти:
                                       моб. тел. (+38)066-84-699-10
                                      

Радченко Анна Едуардівна, к.т.н., доцент.

  007   У 2010 р., закінчила товарознавчий факультет ХДУХТ за спеціальністю «Товарознавство та експертиза в митній справі» та отримала кваліфікацію «спеціаліст з товарознавства». 
     З 2014 року працює в Харківському державному університеті харчування та торгівлі. Педагогічний стаж роботи складає 6,0 років. 
    У 2014 році захистила кандидатську дисертацію за спеціальністю 05.18.15 – товарознавство харчових продуктів на тему: «Формування якості бісквітів з еламіном та стевією». Є автором близько 50 публікацій.
    Коло наукових інтересів: працює в напрямі заміни цукру білого в системі борошняних кондитерських виробів та збагаченні їх йодом.
    Захоплення: займає посаду керівника ВК Громадської спілки «Слобожанська Гільдія Кулінарів», приймає участь у міжнародних та всеукраїнських фестивалях з кулінарного та кондитерського мистецтва, є експертом в Арт-мистецтві з цукрових квітів та карамелі.
Контакти: +380506673849

 

Хоменко Ольга Олексіївна, к.т.н., доцент.

  У 2010 р., закінчила товарознавчий факультет ХДУХТ за спеціальністю «Товарознавство та комерційна діяльність» та отримала кваліфікацію «магістр з товарознавства». 
    З 2009 року працює в Харківському державному університеті харчування та торгівлі. Загальний стаж роботи складає 5,0 років, науково-педагогічний – 4.
   У 2016 році захистила кандидатську дисертацію за спеціальністю 05.18.15 – товарознавство харчових продуктів на тему: «Товарознавча оцінка якості арахісу та вдосконалення споживних властивостей продуктів з нього». Керівник – д.т.н., професор Дубініна А.А.
     Керує студентським науковим гуртком «Дослідження споживних властивостей горіхоплідних».
За сумлінне ставлення за виконання своїх обов’язків і досягнуті успіхи в роботі від керівництва ХДУХТ неодноразово нагороджена грамотами.

 

 

 

Гапонцева Оксана Володимирівна, к.т.н. ст. викладач

gaponceva     У 2010 р., закінчила начально-науковий інститут харчових технологій та бізнесу ХДУХТ за спеціальністю «Технологія зберігання та консервування плодів і овочів» та отримала кваліфікацію «інженер-дослідник». 
    З 2010 року працює в Харківському державному університеті харчування та торгівлі на кафедрі товарознаства та експертизи товарів. Загальний стаж роботи складає 6,0 років.
   Навчається в аспірантурі ХДУХТ на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.15 – товарознавство харчових продуктів на тему: «Формування якості продуктів переробки редьки». Керівник – к.т.н., професор Селютіна Г.А.
    

 

 

 

 

Фролова Тетяна Володимірівна, асистент.

 

frolУ 1999 р. закінчила Харківський кооперативний технікум за спеціальністю «Товарознаство продовольчих та непродовольчих товарів».
У 2002 р. закінчила Харківську державну академію технології та організації харчування за спеціальністю «Товарознавство та комерційна діяльність».
У 2003 р. закінчила  Вищу  школу підприємництва Харківського державного університету харчування та торгівлі за спеціальністю «Облік і аудит».
У 2009 р. закінчила  Вищу  школу підприємництва Харківського державного університету харчування та торгівлі за спеціальністю «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності»
У 2015 р. закінчила  Вищу  школу підприємництва Харківського державного університету харчування та торгівлі за спеціальністю «Технологія харчування».
У 2016 р. вступила до аспірантури Харківського державного університету харчування та торгівлі. Працює над кандидатською дисертацією за темою «Удосконалення способів зберігання томатних овочів».
З 2016 р. працює на кафедрі товарознавства та експертизи товарів.