Кафедра менеджменту зовнішньоекономічної діяльності та туризму


       

26.06.2018 в Туристичному інформаційному центрі м. Харкова пройшов круглий стіл, присвячений кулінарному і гастрономічного туризму і його перспективам в Україні і в Харкові. 

Міський Туристичний інформаційний центр, за підтримки Департаменту міжнародного співробітництва міської ради та Всеукраїнської асоціації гідів, зібрав за «круглим столом» фахівців, для яких обговорення цієї теми представляє чималий професійний інтерес.

Багато країн давно і серйозно працюють над гастрономічною темою для залучення туристів. За даними опитування серед діючих членів (а це 156 країн) Всесвітньої туристської організації (UNWTO) 88,2% респондентів вважають гастрономію стратегічним елементом у визначенні бренду та іміджу регіону.

Багатонаціональність жителів Харкова - фактор, який грає вагому роль у виборі нашого міста для гастрономічної подорожі. Адже, відвідавши тільки Харків, можна скуштувати національні страви десятків народностей.

А що такого є «чисто харківського»? Як, скажімо, галушки та борщ в Полтаві, запорізький куліш, бендерики Придністров'я або котлети по-київськи зі столиці?

Учасники «круглого столу» одностайні - нашому місту потрібен розвинений туристичний бренд, який представляє харківську кухню. Адже старовинні кулінарні довідники, з безліччю справжніх кулінарних шедеврів, достеменно свідчать про те, що слобожанський культура - одна з найрозвиненіших і гастрономічно вишуканих культур у всьому світі.

 


Відбувся захист дипломних робіт бакалаврів.

Вітаємо наших випускників і бажаємо великих звершень що будуть здійснені за допомогою дипломів нашого вишу!


Сердечно вітали шанованого гостя з США - професора Стена Томпсона (Stan Thompson). Провели для нього екскурсію Університетом і нашим містом.

Метою приїзду містер Томпсона було впровадження у навчальний процес спеціальності 073 «Менеджмент» нових дисциплін, які підготував доцент кафедри Менеджменту ЗЕД Ольшанський О.В. під час стажування у Університеті Штату Огайо у першому семестрі 2017 року


     Доцент Ольшанський Олександр Васильович успішно пройшов стажування за програмою «Обміну викладачів» відбувалось з 21 червня по 13 грудня у Університеті Штату Огайо за фінансової підтримки Міністерства сільського господарства США.

Стажування можна умовно поділити на три части, це учбова, наукова та практична діяльність. Доцент Ольщанський О.В. стажування розпочав у серпні місяці з практичної діяльності, так як учбовий рік починається, як у нас з вересня. Спочатку деякі факти про сільське господарство штату Огайо: Штат Огайо це великий сільськогосподарський штат, який має 75462 ферм,14 міл. акрів землі і посідає 1 місце з виробництва сиру, 2 місце з виробництва яєць, 6 місце з вирощування сої, 8 місце з вирощування кукурудзи, 9 місце з вирощування свиней та 11 місце з виробництва молока. Свою практичну частину стажування доцент Ольщанський О.В. розпочав з відвідування управління сільського господарства штату та районів, де він мав змогу ознайомитись з структурою та системою управління сільським господарством на рівні районів та штату. На наступному етапі він ознайомились з роботою Фармбюро (аграрні профспілки), які опікуються фермерськими господарствами. Далі доцент Ольщанський О.В. вивчив систему роботи з консультування аграріїв (дорадництво), яку проводить коледж сільського господарства Університету Штату Огайо. В цілому під час стажування ним було відвідане близько 30 підприємств, які мають відношення до сільського господарства. Це були ферми, підприємства з переробки сільськогосподарської продукції, логістичні компанії, які займаються транспортуванням цієї продукції, сільськогосподарські біржі та аукціони, а також завод з виробництва етанолу з кукурудзи.

З вересня почалась учбова частина його стажування. Інформація про Університет Штату Огайо: буз заснований у 1870 році, навчає 65000 студентів (50000 бакалаврів,10000 магістрів та 5000 аспірантів), в університеті працює 45000 працівників і займає 6 місце серед усіх університетів США. 

Під час стажування Ольшанський О.В. відвідував 4 предмети: «Управління економікою для агробізнесу», «Продовольча безпека та глобалізація», «Принципи менеджменту в сільському господарстві» та «Міжнародна економіка та політика». В процесі учбового стажування у університеті вивчав інноваційні методи викладання, такі як: використання навчальних фільмів, запрошення на заняття представників бізнесу, студентські презентації та використання учбової програми симулювання реального товарного ринку. Також під час стажування ознайомився з освітньою системою в університеті: це організаційна структура університету, ресурси фінансування, доходи та витрати університету, студентські учбові програми та умови працевлаштування випускників університету. В результаті учбового стажування Ольшанський О.В. підготував наступні предмети для викладання у нашому університеті, це: «Менеджмент сільськогосподарських організацій», «Міжнародний маркетинг сільськогосподарської продукції» та «Менеджмент ЗЕД».

 

 Під час стажування Ольщанського О.В. в Університеті Штату Огайо він брав участь у чотирьох конференціях, три з яких відбулись на базі Університету Штату Огайо:

1. «Дорадницто, консультуванні та фінансовій підтримці фермерських господарства» вересень 2017;

2. «Зона вільної торгівлі між США, Канадою та Мексикою, та її значення на сільське господарство США», жовтень 2017;

3. «Сільськогосподарська політика та перспективи розвитку», листопад 2017.

Та одна на базі Університету Пердью Штат Індіана: «Літні перспективи розвитку дорадництва», серпень 2017 року. За участь у конференціях він отримав відповідні папери.

За результатами стажування отримав відповідні сертифікати, які підтверджують, що під час стажування доцент Ольщанський О.В. підвищив свій науковий та викладацький рівень. (Університету Штату Огайо та Міністерства сільського господарства США).


4 грудня відбулося підписання угоди з ОКЗ "Харківський організційно-методичний центр туризму" та круглий стіл, присвячений питанням розвитку туризму взагалі та кулінарному туризму зокрема в Харківській області та місті Харкові. У круглому столі взяли участь голова ТІЦ Валентина Холодок, провідні фахівці ТІЦ, викладачі кафедри менеджменту ЗЕД та туризму, а також студенти 4-5 курсів.


Святкуємо день Гідності і Свободи України з героями АТО.


Шарівська ЗОШ (Богодухівський район) - профорієнтація в розпалі! )))


Запрошуємо на урочистості з нагоди 50 років Харківського державного університету харчування та торгівлі

 

6 жовтня 2017 року виповнюється 50 років Харківському державному університету харчування і торгівлі, раніше - Харківський інститут громадського харчування. За роки свого існування університет підготував 45 тисяч висококваліфікованих фахівців для сфери торгівлі, громадського харчування, харчової промисловості, готелів і туризму, обліково-фінансових служб і митних органів.

Урочистості з нагоди 50 років Харківського державного університету харчування та торгівлі відбудуться 6 жовтня у 14:00 в палаці студентів «Сучасник».

Кафедра менеджменту ЗЕД та туризму запрошує випускників факультету менеджменту 6 жовтня о 12:00 в ауд. 1205. При собі мати гарний настрій та веселі спогади, просимо принести фото, рекламу та іншу інформацію часів вашего студентсва, практики та професійної діяльності.

Випускники факультету менежменту, досягли воістину високих вершин у своїй професійній діяльності, кар'єрному зростанні, майстерності і стали гордістю Університету, принесли йому славу і світове визнання, складаєте його еліту.

Вітаємо Вас зі святом шановні випускникики, студенти та друзі факультету менеджменту та кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності туризму

Чекаємо на вашу відповідь на e-mail кафедри Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. та за телефоном (057) 349 – 45 – 27.

  


 Сьогодні відбулося урочисте вручення дипломів випускникам факультету. Вручення відбувалося за безпосередньої участі Юлії Олександрівни Світличної.

Вітаємо наших випускників і зичимо їм легкого життєвого шляху і багато чудових моментів у житті!

 


Виставка "Харківщина: туристичні відкриття" пройшла в Харкові 2 червня.

На відкритті виставки заступник голови - керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев привітав учасників і гостей заходу від імені голови ХОДА Юлії Світличної.

На виставці, яка пройшла в презентаційно-виставковому центрі "Радмір Експохол", туристичний потенціал презентують всі райони Харківської області, а також представники 15 регіонів країни.

VFL.RU - ваш фотохостинг

VFL.RU - ваш фотохостинг

VFL.RU - ваш фотохостинг

VFL.RU - ваш фотохостинг

 


Вітаємо доцента Забродську Ганну Іванівну з отриманням диплому стипендіата з економіки ім. Туган-Барановського! 



30.01.2017 відбувся захист магістерських робіт.

Щиро вітаємо наших магістрів з успішним захистом!

 


 Студенти першого курсу відвідали бібліотеку ХДУХТ і познайомились з надзвичайним джентльменом в окулярах і капелюху. Будемо сподіватись, що їх дружні стосунки з цим джентльменом триватимуть довго і будуть щасливими ))


 10 вересня 2016 р. відбудеться ApPleinAir (Яблучний пленер) у  с. Сковородинівка Харківськоъ обл., Золочівського р-ну. Студенти факультету менеджменту відвіддали музей видатного українського філософа і письменника Г.С. Сковороди та взяли участь у різноманытних заходах, конкурсах та інтерактивах яблучного пленеру.  

 

 

 

Вітаємо наших першачків на найкращому факультеті - факультеті менеджменту! Успіхів вам, наснаги в набутті знань і творчої наснаги!

 


1 липня 2016 року відбувся захист докторської дисертації завідуючого кафедрою менеджменту ЗЕД та туризму Яцуна Леоніда Миколайовича!

Колектив кафедри від всього серця вітає свого незмінного очільника і улюбленого керівника з новим щаблем в кар’єрі. Бажаємо творчої наснаги, здоров’я та якнайдовше залишатися нашим очільником. Обіцяємо не підкачати!

З найкращими побажаннями,

Ваші люблячі колеги-однодумці. 


 30 червня відбулася урочиста церемонія вручення дипломів спеціалістів!

Вітаємо випускників кафедри менеджменту ЗЕД та туризму та бажаємо їм щастя, творчих успіхів, легкої дороги по життю і усіляких гараздів.

Летіть!)))

 

 


Подарунок кафедрі Менеджменту ЗЕД та туризму від однієї з випускниць першого випуску факультету Менеджменту.

Зараз ця чарівна пані мешкає в Стокгольмі і після перемоги неймовірної Джамали на Євробаченні привезла кафедрі ось такі шалики. Дуже дякуємо і чекаємо наступних зустрічей. 

 

 


 Про кафедру

 

Кафедра сьогодні – це висококваліфікований колектив науковців, викладачів, аспірантів, серед яких 2 професора, 1 доктор наук, 6 кандидатів наук. Досягнення багатьох фахівців відзначено почесними грамотами та подяками Міністерства освіти і науки України, Харківської міської та обласної державної адміністрації.

Основна мета діяльності кафедри– створення умов для розвитку та самовдосконалення особистості через організацію навчальної та науково-дослідної діяльності студентства при вивченні професійних дисциплін та практичної підготовки з урахуванням вимог галузевих стандартів вищої освіти.

КОРПОРАТИВНІ ЦІННОСТІ КОЛЕКТИВУ КАФЕДРИ:

Створення єдиної команди, яка розділяє цінності й традиції кафедри та Університету в цілому, що сприяє співпричетності загальній справі, формуванню позитивного іміджу та підвищенню ефективності роботи.

СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ СПЕЦІАЛЬНОСТІ

  • Отримання кваліфікації та сертифікатів професійної підготовки студентів.
  • Вивчення спеціальних дисциплін іноземною мовою (менеджмент туризму, менеджмент торгівлі, економіка зарубіжних країн).
  • Організація центру кар'єрного росту та сприяння працевлаштуванню випускників.
  • Організація виробничої практики на кращих підприємствах України, СНД, Європи, Азії.
  • Обмін студентами з українськими і зарубіжними університетами.
  • Підтримка студентських інновацій у наукових дослідженнях, художній самодіяльності, спорті та ін. напрямах.
  • Розширення партнерських зв'язків з зарубіжними університетами та коледжами.
  • Популяризація досвіду роботи менеджерів через Асоціацію випускників факультету менеджменту.
  • Розвиток студентської туристичної фірми "Студтур",  що здійснює турпоїздки як в Україні, так і за її межами.
  • Розвиток програм стажувань з Китаєм, Францією, Індією, Італією, Німеччиною та ін.