Наукова інфраструктура

В університеті функціонують 5 наукових центрів і 13 науково-дослідних лабораторій


Наукові центри

 

Науково-дослідні лабораторії

  • Актуальні проблеми здорового харчування
    Керівник – д.т.н., проф.М.П. Головко;
  • Медико-біологічних проблем технології харчових продуктів 
    Керівник – к.т.н., доц. М.Л. Серік;
  • Реологічних досліджень 
    Керівник – д.т.н., проф. Є.П. Пивоваров;
  • Технології і біохімії фітоконцентратів
    Керівник – д.т.н., проф. Р.Ю. Павлюк;
  • Фізико-хімічних методів дослідження харчових систем
    Керівник – д.т.н., проф. В.В. Євлаш;
  • Удосконалення процесів та обладнання харчових виробництв
    Керівник – д.т.н., проф. В.М. Михайлов;
  • ЯМР досліджень стану води в харчових продуктах 
    Керівник – к.т.н., доц. М.А. Чеканов;
  • Проблеми безпечності та екологічної експертизи води та харчових продуктів
    Керівник – к.т.н., доц.  Д.М. Одарченко;
  • Нанотехнології харчових продуктів  
    керівник – д.т.н., проф. Г.В. Дейниченко;
  • Кріоскопії, управління якістю та екологічної безпеки 
    Керівник – д.т.н., проф. А.М. Одарченко;
  • Актуальні проблеми технологій хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів
    Керівник – к.т.н., доц. С.Г. Олійник;
  • Проблеми безпеки харчових продуктів 
    Керівник – д.т.н., проф. А.А. Дубініна;
  • Інноваційних, кріо- та нанотехнологій рослинних добавок і оздоровчих продуктів 
    Керівник – д.т.н., проф. В.В. Погарська.

Науково-виробничі кластери

  •  Науково-виробничий кластер між ХДУХТ, ТОВ "Капсулар" та ТОВ "Тайфун- 2000"
    Керівник – д.т.н., проф. Є.П. Пивоваров.