Кафедра технологій переробки плодів, овочів та молока


Науково-дослідна робота

 

прод2На кафедрі ведеться потужна НДР в трьох напрямках.

– розробка прогресивних технологій, в числі яких кріотехнології, та нанотехнологій виробництва біологічно активних добавок (БАД) із рослинної сировини у формі порошків, паст, екстрактів, фітоконцентратів із фруктів, ягід, овочів, нетрадиційної рослинної сировини, продуктів бджільництва.

 розробка з використанням рослинних БАД комбінованих молочно-рослинних функціональних оздоровчих продуктів для масового, дитячого та дієтичного харчування.

розробка продуктів харчування (кетчупів, соусів, безалкогольних та слабоалкогольних напоїв, хлібобулочних, кондитерських виробів та ін.) з високим вмістом біологічно активних речовин за рахунок збагачення продуктів натуральними БАД з традиційної, нетрадиційної рослинної сировини та продуктів бджільництва.

За ці роботи отримана Державна премія України в галузі науки і техніки.

 

 

СЕРІЙНІ ВПРОВАДЖЕННЯ ФАХІВЦІВ КАФЕДРИ

Серед останніх серійних впроваджень фахівців кафедри – начинки несолодкі для кондитерських виробів «Пан Кейк», макові та термостабільні желейно-фруктові начинки; шкільні булочки та бісквіти, збагачені каротиноїдними добавками із моркви та гарбуза для оздоровчого харчування школярів та дітей дитячих садків, заміна «Бородінському» хлібу – хліб «Пікантний», майонез «Провансаль Баварський» з добавками з прянощів, БАД «Фітор», драже «Фіто-Віт» та «Вітамінка», порошкоподібні молочні коктейлі «Дзінтарс» і «Дзінтаріньш»; порошкоподібні суміші для напоїв і м’якого морозива «Рекорд», «Лактофрукт», «Горіховий» та ін.
Свій досвід викладачі кафедри передають студентам, формуючи керівний, лідерський та професійний кадровий склад (начальник виробництва, начальник цеху, головний технолог, технолог та ін.) для підприємств харчової промисловості, закладів ресторанного господарства, готельного бізнесу та торгівлі.

продук1