Кафедра товарознавства в митній справі


    Наукова школа   

       

  nauk shkola

 

  На кафедрі товарознавства в митній справі під керівництвом професора док. техн. наук Головка Миколи Павловича діє наукова школа «Наукове обґрунтування та розробка технології продуктів харчування, збагачених на кальцій з використанням продуктів переробки харчової кістки».          

     Аспіранти професора Головка М.П. плідно попрацюють у напрямку створення низки продуктів збагачених на мінеральні сполуки.

   Подворчан Дмитро Євгенійович в дисертаційній роботі «Технологія напівфабрикату кісткового харчового та паштетних печінкових мас з його використанням» (2007 рік) розробив рецептури паштеті печінкових що характеризуються підвищеним вмістом кальцію та раціоналізацію його співвідношення з фосфором.

   Серік Максим Леонідович в дисертації «Технологія композиції мінерально-білково-жирової та м’ясних січених виробів з її використанням» (2008 рік) розробив технологію КМБЖ як збагачуючої добавки на біоорганічні сполуки кальцію та ПНЖК.

   Колесник Аліна Олексіївна в дисертаційній роботі «Технологія м’ясних фаршевих виробів спеціального призначення з використанням напівфабрикату кісткового харчового» (2008 рік) розробила технологію та рецептуру фаршу «Кальцевітал», який використовується як для реалізації в торговій мережі в натуральному вигляді, так і для виготовлення напівфабрикатів.

   Чуйко Марина Миколаївна в дисертаційній роботі на тему: «Формування якості макаронних виробів, збагачених на біоорганічні сполуки кальцію» (2011 рік) запропонувала рецептуру та технологію макаронних виробів, що забезпечують до 45% добової потреби організму людини в кальції.

   Роговий Іван Станіславович розробив технологію та рецептуру солодких і солоних тарталеток та пряників з пісочного тіста в дисертації на тему: «Технологія борошняних кулінарних виробів із підвищеним вмістом кальцію» (2011 рік).

   Полупан Валентин Вадимович в дисертаційній роботі на тему: «Технологія м'ясних посічених виробів з використанням кальцій-білкових комплексів» (2014 рік), Він розробив технологію напівфабрикату білково-мінерального (НБМ) та м'ясних посічених виробів з його використанням. 

   Бакіров Мюшфік Панах огли в дисертаційній роботі на тему: «Технологія добавки йодобілкової та її використання у виробництві соусів емульсійного типу» (2014 рік) Він розробив добавку йодобілкову  та технологію соусів емульсійного типу з його використанням.

     На сьогоднішній день в денній та заочній аспірантурі навчаються 6 аспірантів. 

Аспірантка Колеснік Вікторія Валентинівна займається розробкою алкогольних напоїв в рамках дисертаційної роботи на тему «Формування якості та асортименту міцних алкогольних напоїв за рахунок рослинної та тваринної сировини».

Аспірант Применко Владислав Геннадійович займається створенням соусів збагачених на селен в рамках дисертаційної роботи на тему: «Удосконалення технології соусів оздоровчого призначення збагачених на селен».

Аспірантка Васильєва Ганна Юріївна в дисертаційній роботі на тему «Функціональні продукти для дитячого харчування збагачені на біоорганічні мінеральні сполуки» займається розробкою продуктів для дитячого харчування.

Аспірантка Скляр Анжеліка Олександрівна займається удосконаленням технології м'ясних драглевих виробів в рамках дисертаційної роботи на тему: «Удосконалення технології м'ясних драглевих виробів в оболонці».

Гелих Ганна Олександрівна та Крикуненко Людмила Олександрівна – аспіранти першого року навчання.

В рамках наукової школи виконувалось 14 науково-дослідних тем, отримано 25 авторських свідоцтва і патентів на винаходи, видано 4 монографії, розроблено 11 нормативних документів, опубліковано 123 статей та 116 тез доповідей.