• hduht
  • image РЕКТОР

    ЧЕРЕВКО
    Олександр Іванович

    доктор технічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, Лауреат державної премії України в галузі науки і техніки

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

   ОСТАННІ НОВИНИ    |   АНОНСИ. ПОВІДОМЛЕННЯ   |   НАУКОВІ ЗАХОДИ   

 ПЛАН НАУКОВИХ ЗАХОДІВ на 2018-2019 роки   Переглянути...

Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми розвитку ресторанного, готельного та туристичного бізнесу в умовах світової інтеграції: досягнення та перспективи", присвячена 50-річчю заснування ХДУХТ

 

k 21.09.17  
ШАНОВНІ КОЛЕГИ!


21 вересня 2017 р. в Харківському державному університеті харчування та торгівлі пройшла Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми розвитку ресторанного, готельного та туристичного бізнесу в умовах світової інтеграції: досягнення та перспективи", присвячена 50-річчю заснування Харківського державного університету харчування та торгівлі й 10-річчю запровадження в Україні спеціальності  "Готельно-ресторанна справа".

21 вересня 2017 р. відбулася Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми розвитку ресторанного, готельного та туристичного бізнесу в умовах світової інтеграції: досягнення та перспективи", присвячена 50-річчю заснування Харківського державного університету харчування та торгівлі й 10-річчю запровадження в Україні спеціальності "Готельно-ресторанна справа", организаторами та координаторами виступала кафедра готельного і ресторанного бізнесу.
 
Конференція спрямована на теоретичне узагальнення наукових досліджень, розгляд актуальних проблем та розробки практичних рекомендацій щодо розвитку готельного, ресторанного та туристичного бізнесу в умовах світової інтеграції із залученням науковців, підприємців, аспірантів і студентів з України та зарубіжних країн.
 
До оргкомітету конференції надійшло 81 матеріали доповідей науковців з 21 навчального закладу міст Київ, Харків, Дніпро, Львів, Полтава, Суми, Вінниця, Мелітополь, Старобільськ (Україна), Батумі (Грузія), Алмати (Казахстан). За підсумками конференції випущений збірник тез доповідей.
 
Під час реєстраціії учасники конференції ознайомились з науково-методичними розробками фахівців кафедри готельного і ресторанного бізнесу, які були представлені на виставковому стенді. 
Під час урочистого відкриття  конференції  вітальне слово учасникам висловили ректор ХДУХТ, д.т.н., професор, академік УАН, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки Черевко Олександр Іванович, проректор з наукової роботи ХДУХТ, д.т.н., професор Михайлов Валерій Михайлович, завідувач кафедрою готельного і ресторанного бізнесу, д.т.н., професор Терешкін Олег Георгійович та д.т.н., професор Малюк Людмила Петрівна.
 
На пленарному засіданні із доповідями виступили провідні науковці сфери харчових технологій та обладнання, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Всі представлені результати викликали високу зацікавленість у присутніх науковців та працівників галузі.
 
Крім науковців виявили зацікавленість до вирішення актуальних проблем у сфері гостинності і працівники готельно-ресторанного бізнесу. Так, у роботі пленарного засідання прийняли участь: Президент наукового товариства ім. Михайла Балудянського Міхал Вархола (м. Кошице, Словаччина); генеральний директор клуб-готелю "АРКАДА", почесний консул Туреччини в Україні Бєлий Володимир Михайлович; директор готельного комплексу "ШАТО" Бєлкін Михайло Єфімович, а також науковці, аспіранти, студенти і працівники закладів готельно-ресторанного бізнесу м. Києва, Харкова, Полтави тощо.
 
Гостями відмічений високий рівень підготовки та проведення конференції, яка поєднала в собі обмін науково-практичними досягненнями у готельно-ресторанному бізнесі та туризмі з подальшими перспективами щодо співробітництва.