Кафедра технологій плодів, овочів та молока


Абітурієнтам

 

ХАРКІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ХАРЧУВАННЯ ТА ТОРГІВЛІ
НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ІНСТИТУТ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА БІЗНЕСУ
КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЙ ПЕРЕРОБКИ ПЛОДІВ, ОВОЧІВ І МОЛОКА


запрошує абітурієнтів на навчання
за ступенем вищої освіти - «бакалавр» та "магістр" за спеціальністю 181 "Харчові технології" за спеціалізацією "Харчові технології продуктів з рослинної сировини та молока для підприємств харчового бізнесу"

 

МАЙБУТНЄ ХАРЧОВОЇ ГАЛУЗІ – ЗА ФАХІВЦЯМИ-ТЕХНОЛОГАМИ ШИРОКОГО ПРОФІЛЮ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ

181 «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ»

Потреба в фахівцях-технологах, що здатні працювати, як на підприємствах харчової промисловості, так і закладах ресторанного господарства, готельного бізнесу та торгівлі зростає з кожним роком. Затребуваними є фахівці-технологи нового формату, які здатні застосовувати на практиці традиційні та розробляти новітні технології отримання нового покоління продуктів та страв з плодів, овочів і молока із застосуванням сучасного обладнання вітчизняного та закордонного виробництва з метою отримання продукції високої якості, стабільності та рівня безпеки, яка відповідає реаліям сьогоднішнього дня та здатна конкурувати на світовому ринку. Саме підготовкою таких фахівців займається випускова кафедра технологій переробки плодів, овочів і молока. Наші випускники вже сьогодні затребувані на ринку праці і працюють на різних малих і великих підприємствах харчової промисловості, закладів ресторанного господарства, готельного бізнесу та торгівлі. 

ПІДГОТОВКА НА КАФЕДРІ ФАХІВЦІВ – ТЕХНОЛОГІВ

ШИРОКОГО ПРОФІЛЮ


stud2Відмінністю підготовки фахівців спеціальності 181 "Харчові технології" на кафедрі є підготовка фахівців – технологів широкого профілю з метою розширення можливостей подальшого працевлаштування випускників на будь-якому підприємстві харчової промисловості, підприємствах ресторанного господарства, готельного бізнесу та торгівлі.

Для цього кафедра здійснює поглиблену практичну підготовку студентів під час проведення лабораторних занять з фахових дисциплін, таких як «Загальні технології харчової промисловості»,  «Харчові технології переробки та експертизи сировини на малих підприємствах, в організаціях ресторанного і готельного бізнесу та торгівлі».

bliniЦе досягається вивченням та відпрацюванням на стендовому обладнанні технологій виробництва основних (понад 25) видів харчової продукції з виготовленням дослідних партій (плодоовочевого пюре, квашених овочів, морозива, кисломолочних та плавлених сирів, майонезів, соків, напоїв, желе, м'ясних та рибних паштетів, кондитерських та хлібобулочних виробів, піци та ін.), що включають попередній підбор та розрахунок рецептур, оцінку якості сировини (із застосуванням хімічних та фізико-хімічних методів досліджень), вивчення зміни основних компонентів в технологічному потоці, дослідження якості готового продукту та порівняння з аналогами, вивчення терміну зберігання та способів його подовження. Також студенти отримують навички розробки та приготування основних груп страв для закладів ресторанного господарства, готельного бізнесу та торгівлі з використанням обладнання, яке є в елітних ресторанах. По закінченню навчання випускники-бакалаври отримують спеціалізацію «Харчові технології переробки та експертизи сировини на малих підприємствах, в організаціях ресторанного і готельного бізнесу та торгівлі».

практик2

ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА СТУДЕНТІВ

Практику студенти проходять на потужних передових підприємствах харчової промисловості, ресторанного господарства, готельного бізнесу та торгівлі: ВАТ «КонПрок» (Бєлгород), ТОВ «Українська сокова компанія», ТОВ «Яблуневий дар», ТОВ «ФМ Хладопром», ТОВ СУІП «Полюс ЛТД», ПАТ «Дубномолоко», КП «Міська молочна фабрика – кухня дитячого харчування», ТОВ «Богодухівський молзавод», ТОВ «Малороганський молочний завод», ТОВ «Кулінічівський хлібозавод», ТОВ «Салтівський м’ясокомбінат», ЛГЗ «PRIME», ресторани готелів «Харків Палас», «Мир», супермаркети «Караван», «Клас», «Рост», «Сільпо», кафе – пекарня «Французька булочна», заклади швидкого обслуговування «McDonalds», «Печена картопля» тощо.

За бажанням студенти мають можливість проходити стажування на передових підприємствах харчової промисловості, ресторанного господарства, готельного бізнесу та торгівлі Росії, Єгипту, США, Франції, Німеччини, Англії, Туреччини, Італії та ін.

практик

 

МІСЦЯ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ВИПУСКНИКІВ

Випускники кафедри є фахівцями - технологами широкого профілю, які працюють на підприємствах харчової промисловості, ресторанного господарства, готельного бізнесу (ресторанах, кафе, барах, закладах швидкого обслуговування, пекарнях, готелях тощо) та торгівлі (супермаркетах тощо).
пр 1Випускники кафедри працюють:
-    на підприємствах молочної галузі (ТОВ «ФМ Хладопром», ТОВ СУІП «Полюс ЛТД», ТОВ «Богодухівський молзавод», ВАТ «Вімм – Білль – Данн» Україна – «Харківський молочний комбінат», ПАТ «Дубномолоко», ТОВ «Малороганський молочний завод», ДП «Лакталіс - Україна», ПАТ «Новотроїцький маслосирзавод», ПАТ «Куп’янський молочноконсервний завод», ТОВ «Глобинський маслосирзавод», КП «Міська молочна фабрика – кухня дитячого харчування», ТОВ «Лозівський молочний завод» тощо);
-    на підприємствах плодоовочевої галузі (ХФ ТОВ «Яблуневий дар», ЗАТ «Ерлан», ПП «СПС» тощо), на консервних підприємствах Польщі з переробки грибів;
-    на підприємствах хлібопекарної та кондитерської галузі (ТОВ «Кулінічівський хлібозавод», ТОВ «Полтавхліб», ВАТ «Люботинський хлібзавод», ТОВ Кондитерська фабрика «Солодкий світ», ТОВ виробничо – кондитерська група «Лісова казка», ПАТ «Харківська бісквітна фабрика» тощо);
-    на підприємствах м’ясної галузі (ТОВ «Салтівський м’ясокомбінат», ЗАТ «Дніпропетровський м’ясокомбінат » тощо);
-    на підприємствах лікеро-горілчаної галузі (Українська пивна компанія «Арматура», ЛГЗ «PRIME» тощо);
в закладах ресторанного господарства, готельного бізнесу та торгівлі:
- ресторанах готелів («Харків Палас», «Харків», «Мир», «Місто» тощо), ресторані «Японська кухня»;
- супермаркетах («Караван», «Клас», «Рост», «Сільпо», «Восторг» тощо);
- кав’ярнях («Дом кофе», «Cofee Life» тощо);
- кафе – пекарні «Французька булочна»;
- закладах швидкого обслуговування («McDonalds», «Печена картопля» тощо);
а також:
- в фармацевтичній фірмі Німеччини з виготовлення фітопрепаратів.

пр 2

 лого

ТЕРМІН НАВЧАННЯ

Ступінь підготовки

Форма навчання

(для випускників загальноосвітніх шкіл)

Скорочена форма
денна заочна денна заочна
бакалавр 4 роки 5 років 2 роки 2 роки
магістр 1,5 роки 1,5 роки
1,5 роки 1,5 роки

 

 

 

* для «молодших спеціалістів»,  які отримали диплом за спорідненою спеціальністю 

Навчання відбувається на бюджетній та контрактній основі.

ПЛАТА ЗА НАВЧАННЯ

(на контрактній основі за навчальний рік)

Ступінь вищої освіти Форма навчання (для випускників загальноосвітніх шкіл та для «молодших спеціалістів», які отримали диплом за спорідненою спеціальністю)
денна заочна

  «бакалавр»

за спеціальністю 181 "Харчові технології" за спеціалізацією "Харчові технології продуктів з рослинної сировини та молока для підприємств харчового бізнесу"

9100 грн. 5600 грн. 

 

Ступінь вищої освіти Форма навчання
денна заочна

 "Магістр"

за спеціальністю 181 "Харчові технології" за спеціалізацією "Харчові технології продуктів з рослинної сировини та молока для підприємств харчового бізнесу"

9210 грн.

6370 грн.

 

 

Проїзд до ВНЗ:

checkвід Південного вокзалу - маршрутне таксі №221 або трамвай №20;

від ст. метро «Радянська» та «Історичний музей» - маршрутне таксі №217;

від ст. метро «Університет» - маршрутне таксі №245.

Назва зупинки: «Університет харчування» (колишній «Харківський інститут громадського харчування»).