Наукова інфраструктура

В університеті функціонують 5 наукових центрів і 13 науково-дослідних лабораторій


Наукові центри

 

Науково-дослідні лабораторії

  • Актуальні проблеми здорового харчування
    Керівник – д.т.н., проф.М.П. Головко;
  • Медико-біологічних проблем технології харчових продуктів 
    Керівник – к.т.н., доц. М.Л. Серік;
  • Реологічних досліджень 
    Керівник – д.т.н., доц. А.Б. Горальчук;
  • Розробки та дослідження харчової продукції
    Керівник - д.т.н., проф. О.О. Грінченко;
  • Фізико-хімічних методів дослідження харчових систем
    Керівник – д.т.н., проф. В.В. Євлаш;
  • Удосконалення процесів та обладнання харчових виробництв
    Керівник – д.т.н., проф. В.М. Михайлов;
  • ЯМР досліджень стану води в харчових продуктах 
    Керівник – к.т.н., доц. М.А. Чеканов;
  • Проблеми безпечності та екологічної експертизи води та харчових продуктів
    Керівник – к.т.н., доц.  Д.М. Одарченко;
  • Нанотехнології харчових продуктів  
    керівник – д.т.н., проф. Г.В. Дейниченко;
  • Кріоскопії, управління якістю та екологічної безпеки 
    Керівник – д.т.н., проф. А.М. Одарченко;
  • Актуальні проблеми технологій хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів
    Керівник – к.т.н., доц. С.Г. Олійник;
  • Проблеми безпеки харчових продуктів 
    Керівник – д.т.н., проф. А.А. Дубініна;
  • Інноваційних, кріо- та нанотехнологій рослинних добавок і оздоровчих продуктів 
    Керівник – д.т.н., проф. В.В. Погарська.

Науково-виробничі кластери

  •  Науково-виробничий кластер між ХДУХТ, ТОВ "Капсулар" та ТОВ "Тайфун- 2000"
    Керівник – д.т.н., проф. Є.П. Пивоваров.
  • Науково-освітньо-виробничий кластер "Повноцінне харчування: інноваційні аспекти технології, енергоефективного виробництва та маркетингу" між ХДУХТ (кафедри хімії, мікробіології та гігієни харчування; холодильної та торговельної техніки і прикладної механіки; маркетингу і комерційної діяльності) та Національною академією Національної гвардії України(кафедра тилового забезпечення), Національним фармацевтичним університетом (кафедра фармакології), ТОВ "Кондитерська фабрика "Солодкий світ" (м. Харків), ТОВ Данфос "Холодильна техніка  та кондиціонування" (м.Київ), ВГО "Українська асоціація маркетингу" (м. Київ), НВП "Гемо-проект" (м. Київ)
    Керівник – д.т.н., проф. В.В. Євлаш
  • Освітньо-науково-виробничий кластер "Облік і фінанси в управлінні сталим розвитком Харківського регіону"
    Учасниками Кластеру є юридичні особи, які розташовані у Харківській області:
    структури  місцевих органів державної влади – департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації;
    • державні вищі навчальні заклади та наукові установи – Харківський державний університет харчування та торгівлі (кафедра фінансів, аналізу та страхування та кафедра бухгалтерського обліку, аудиту та оподаткування);
    • професійні організації – асоціація українських експертів, Харківська дирекція № 1 страхової компанії "Аска";
    • фінансові установи та підприємницькі структури – приватна фірма "Бригантина", аудиторська фірма "Фактор-Аудит".
    Керівник – д.е.н., проф. А.С. Крутова