Кафедра технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів
Науково-дослідна робота кафедри
Науково-дослідна діяльність кафедри спрямована на вирішення проблем хлібопекарської, кондитерської, макаронної та харчоконцентратної галузей і здійснюється за наступними напрямками:
- розробка ресурсо- і енергозберігаючих технологій хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів;
- розробка продукції галузі підвищеної харчової цінності, оздоровчого, дієтичного і лікувально-профілактичного призначення;
- поліпшення функціонально-технологічних властивостей харчових систем з використанням регуляторів консистенції;
- забезпечення якості і безпеки продукції галузі під час переробки сировини із зниженими технологічними властивостями;
- розробка технологій продукції галузі з використанням природних барвників і ароматизаторів;
- створення нових екологічно безпечних видів пакування.

Визначення першочергових наукових завдань відбувається у тісному контакті з виробниками. Багаторічні стосунки поєднують кафедру з фахівцями ТОВ «Українсько-словенське підприємство «Хлібопекарський комплекс «Кулиничівський», ПАТ «Кондитерська фабрика Харків’янка», ТОВ «Чарівна мозаїка», ПрАТ «Хлібозавод Салтівський», ТОВ «Хлібозавод Ново-баварський», ТОВ «Т-Престиж», ТОВ «Кондитерська фабрика «Солодкий світ», ТОВ «Капсулар».
У науково-дослідній та освітній діяльності кафедра плідно співпрацює з такими провідними науковими установами, такими як Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААН, Харківський спеціалізований медико-генетичний центр, Фізико-технічний інститут низьких температур ім. Б.І. Вєркіна НАНУ, Інститут тваринництва НААН, Інститут мікробіології та вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ, Інститут екогігієни і токсикології ім. Л.І. Медведя МОЗУ.
Науково-дослідна робота студентів
Наукова-дослідна робота студентів проводиться під час складання дипломних, курсових проектів, наукових рефератів та доповідей за наступними напрямками:
- розробка нових ресурсозберігаючих та безвідходних технологій напівфабрикатів і готової продукції кондитерського, хлібопекарського, макаронного і харчоконцентратного виробництва з різними формами господарювання;
- оптимізація рецептур і технологічних процесів при виробництві напівфабрикатів і готової продукції кондитерського, хлібопекарського, макаронного і харчоконцентратного виробництва з різними формами господарювання;
- розробка та удосконалення методів контролю якості сировини, напівфабрикатів та готової продукції кондитерського, хлібопекарського, макаронного і харчоконцентратного виробництва;
- розробка нормативних документів, які супроводжують технологічний процес виробництва напівфабрикатів та готової продукції кондитерського, хлібопекарського, макаронного і харчоконцентратного виробництва;
- аналіз і наукове обґрунтування ролі окремих технологічних факторів у виробництві хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів і харчо концентратів;
- розробка програмного забезпечення технологічного процесу або окремих стадій кондитерського, хлібопекарського, макаронного і харчоконцентратного виробництва.

